FinD - Novice - Šef nemške centralne banke ob borznih padcih miri vlagatelje
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

12.10.2018

Šef nemške centralne banke ob borznih padcih miri vlagatelje

Bali, 12. oktobra (STA) - Prvi mož nemške centralne banke Jens Weidmann je padce na borzah v ZDA, Evropi in Aziji, ki so v minulih dneh povzročili skrbi številnim vlagateljem, označil za "popravek" in ne odraz širše sistemske težave. S tem se je pridružil stališču ameriškega predsednika Donalda Trumpa, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Kot je ob robu zasedanja Mednarodnega denarnega sklada in Svetovne banke na Baliju dejal Weidmann, je za padce indeksov v veliki meri kriva pocenitev delnic velikih tehnoloških podjetij, zato je po njegovem mnenju preuranjeno govoriti o upočasnjevanju globalne gospodarske rasti.

Dodal je, da "popravek" ne preseneča, saj predstavlja logično nadaljevanje izjemno močne rasti na borzah v ZDA. Takšnega mnenja je tudi Trump, ki meni tudi, da so trgi tak popravek že dolgo pričakovali.

Danes so si borze nekoliko opomogle, pred tem pa so bile večinoma precej globoko v rdečem. Azijske borze so največje padce zabeležile v četrtek; najgloblje je potonil šanghajski SE Composite, ki je končal 5,22 odstotka pod gladino in dosegel najslabši rezultat po jeseni 2014.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar