FinD - Novice - Nemčija znižala napoved gospodarske rasti
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

11.10.2018

Nemčija znižala napoved gospodarske rasti

Frankfurt, 11. oktobra (STA) - Nemška vlada je zaradi "šibkejšega mednarodnotrgovinskega okolja" danes znižala napoved gospodarske rasti za leti 2018 in 2019. Zdaj za obe leti pričakuje 1,8-odstotno rast, kar je za letos 0,5 odstotne točke manj od prvotne napovedi, za prihodnje leto pa 0,3 odstotne točke manj, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Pomemben razlog za slabšo napoved je šibkejše mednarodnotrgovinsko okolje," je pojasnilo gospodarsko ministrstvo ter dodalo, da so poleg tega nove zahteve glede izpustov avtomobilov začasno upočasnile proizvodnjo in izvoz v ključnem sektorju.

Minister za gospodarstvo Peter Altmaier je ob tem poudaril, da bo gospodarstvo kljub temu prihodnje leto zabeležilo deseto zaporedno leto rasti, kar je najdaljše takšno obdobje po letu 1966.

V vladi so izpostavili tudi rekordno nizko stopnjo brezposelnosti in solidno rast plač, ki po njihovem mnenju kažejo na zdrave temelje paradnega konja evropskega gospodarstva.

Altmaier je še opozoril, da je treba mednarodne trgovinske napetosti čim prej umiriti, saj ne koristijo nikomur. "Trgovinske ovire moramo zmanjšati, ne povečevati," je poudaril.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar