FinD - Novice - Letošnja naj termalna kopališča so Terme 3000, Terme Vivat in Zdravilišče Radenci
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

10.10.2018

Letošnja naj termalna kopališča so Terme 3000, Terme Vivat in Zdravilišče Radenci

Lendava, 09. oktobra (STA) - Zmagovalci letošnjega 28. izbora Naj kopališče v kategoriji velikih, srednjih in malih termalnih kopališč so Terme 3000, Terme Vivat in Zdravilišče Radenci. V akciji je tudi letos sodelovalo 84 kopališč iz vse Slovenije, nagrade pa so podelili še v kategoriji naravno, letno in pokrito kopališče.

Glasovanje v okviru izbora poteka na dva načina. Za naj kopališče je mogoče glasovali prek spleta, obiskovalci pa lahko glasovnice oddajo tudi na kopališčih samih. Organizatorji akcije, ki jo pripravlja RTV Slovenija v sodelovanju s spletnim portalom Dobro jutro Slovenija in lokalnimi radijskimi postajami, so sporočili, da je število oddanih glasovnic na kopališčih letos močno naraslo in preseglo število spletnih glasov, ki je upadlo tudi zaradi zahtev uredbe o varovanju osebnih podatkov.

Ocenjevalci so izbirali najboljša, najbolj urejena in za kopanje najbolj prijetna kopališča.

Med velikimi termalnimi kopališči sta Termam 3000 v Moravskih Toplicah sledila kopališče Aqualuna v Termah Olimia in Terme Ptuj. Med srednje velikimi termalnimi kopališči sta Termam Vivat, ki so tako kot Terme 3000 v Moravskih Toplicah, sledila kopališče Bioterme v Mali Nedelji in termalni center Thermana v Laškem. Med malimi termami pa so Zdravilišču Radenci sledile Terme Paradiso iz Dobove ob slovensko-hrvaški meji in Terme Snovik v Tuhinjski dolini pri Kamniku.

V kategoriji naravnih kopališč so tokrat sodelujoči v akciji najbolje ocenili javno plažo ob Velenjskem jezeru, sladila sta Grajsko kopališče na Bledu in plaža Simonov zaliv v Izoli.

V kategoriji letnih kopališč so kopalci tokrat največ glasov namenili celjskemu letnemu kopališču, na drugo mesto se je uvrstilo kopališče Mariborski otok, na tretje pa Gorenjska plaža v Tržiču.

Med pokritimi bazenskimi kopališči pa je obiskovalce najbolj navdušilo ljubljansko Vodno mesto Atlantis, na drugem mestu se je znašel Svet vode v Hotelu Špik v Gozdu Martuljku, na tretje mesto pa se je prebil Vodni park Bohinj v Bohinjski Bistrici.

Izboru za naj kopališča bo tudi v prihajajoči zimski sezoni sledil izbor najboljših smučišč.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar