FinD - Novice - Vodenje mariborskega Henkla prevzel Christof Vollstedt
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

9.10.2018

Vodenje mariborskega Henkla prevzel Christof Vollstedt

Maribor, 09. oktobra (STA) - Mariborski Henkel, ki je del istoimenske svetovne multinacionalke, od začetka oktobra vodi Christof Vollstedt, dosedanji direktor Rolf Müller-Grünow pa je po štirih letih vodenja družbe kot vodja proizvodnih projektov Beauty Care prevzel nove odgovornosti v Düsseldorfu, so danes sporočili iz mariborskega podjetja.

Vollsted je ob prevzemu direktorskega mesta povedal, da je prevzem vodenja Henkla Maribora zanj velika čast in izziv, nalog pa se namerava lotiti z velikim veseljem, saj ima mariborska tovarna dolgoletno tradicijo, zahvaljujoč motivirani ekipi in močnemu vodstvu pa se je v zadnjih letih razvila v sodobno in uspešno podjetje.

"Nadaljeval bom z izvajanjem zastavljene strategije, ki temelji na investicijah, inovacijah ter skrbi za zaposlene in poslovne partnerje," je dejal novi prvi mož Henkla Maribor, ki je prepričan, da bo podjetje tudi v prihodnje poslovalo uspešno.

Novi direktor je doslej vodil tovarno Avon na Poljskem. Ima več kot deset let delovnih izkušenj, strokovno znanje s področja hitro premikajočega se blaga za široko porabo ter izkušnje pri vodenju proizvodnje in upravljanju. Doslej je namreč vodil tovarno, vredno 500 milijonov evrov, v kateri je bilo zaposlenih 1000 ljudi, poudarjajo v Henklu.

V omenjenem koncernu sicer ne razkrivajo poslovnih rezultatov posameznih njihovih družb, iz letnega poročila na spletni strani Ajpesa pa je razvidno, da je Henkel Maribor, ki proizvaja kozmetične izdelke za slovenski trg in mednarodna tržišča, lani ustvaril 39,6 milijona evrov prihodkov oz. dobre tri milijone več kot leto prej. Čisti dobiček družbe s 560 zaposlenimi je lani znašal 4,5 milijona evrov, kar je dobra dva milijona več kot leta 2016.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar