FinD - Novice - Avstrija želi voznikom električnih avtomobilov nameniti več ugodnosti
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

7.10.2018

Avstrija želi voznikom električnih avtomobilov nameniti več ugodnosti

Dunaj, 06. oktobra (STA) - Avstrijska vlada je predstavila načrt, po katerem bi električni avtomobili na nekaterih cestah lahko vozili hitreje od običajnih, dovoljena pa jim bi bila tudi uporaba pasov za mestne avtobuse. Lokalnim oblastem bodo predlagali tudi oprostitev plačila parkirnine za vse električne avtomobile, je poročala avstrijska tiskovna agencija APA.

"Pripravljamo močne in opazne spodbude, da bi prehod na električna vozila postal še bolj atraktiven," je pred dnevi dejala okoljska ministrica Elisabeth Köstinger.

Električni avtomobili bi bili tako med drugim izvzeti iz omejitve stotih kilometrov na uro, ki na nekaterih odsekih avtoceste velja zaradi zmanjševanja izpustov, in bi zanje tam veljala običajna avtocestna omejitev 130 kilometrov na uro.

Vlado pred uresničitvijo načrta sicer čaka še priprava zakonodajne podlage.

Več avstrijskih mest je že izrazilo nasprotovanje uporabi pasov za mestne avtobuse tudi za električne avtomobile. Dunajske oblasti so denimo poudarile, da bi moral biti glavni cilj spodbujati javni prevoz in ne individualno mobilnost.

Med avtomobili, ki so bili v Avstriji v prvi polovici letošnjega leta na novo registrirani, je bilo le 1,6 odstotka povsem električnih. Hibridov je bilo 2,5 odstotka.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar