FinD - Novice - Vozovnice za vlake bo prek spleta možno kupiti novembra
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

8.10.2018

Vozovnice za vlake bo prek spleta možno kupiti novembra

Ljubljana, 07. oktobra (STA) - Na vlakih in blagajnah Slovenskih železnic (SŽ) teče zamenjava strojne opreme, izvajajo pa tudi zaključna testiranja za spletno in mobilno prodajo vozovnic. Kot so za STA pojasnili na železnicah, bo ta možna novembra. Za naložbo so SŽ odštele 1,44 milijona evrov.

Na Slovenskih železnicah so pojasnili, da bo aplikacija za spletni nakup vozovnic delujoča na napravah z operacijskim sistemom iOS in Android.

Preko mobilne oz. spletne aplikacije bodo potniki lahko vozovnice kupovali z uporabo kreditnih kartic, vzpostavljajo pa tudi povezavo s prodajnim kanali, kot so PayPal, Samsung Pay, Apple Pay, so še pojasnili na SŽ.

Železnice so na razpisu, ki je bil zaključen julija lani, za izvajalca izbrale konzorcij podjetij Imovation, Margento R&D in Supra informatika, naložba pa je vredna 1,45 milijona evrov.

SŽ so sicer v ciklu modernizacije, v okviru katerega so pred dnevi izbrale ponudnika za vzpostavitev brezžičnega interneta na potniških vlakih. Ta 1,43 milijona evrov vreden sistem bo vzpostavil konzorcij podjetij Telekom Slovenije, SRC sistemske integracije in Mrežne tehnologije Verso iz Zagreba. Osemdnevni rok za vložitev zahtevka za revizijo postopka sicer še ni potekel.

Poleg uvedbe spletne prodaje vozovnic in vzpostavitve brezžičnega interneta bodo SŽ zamenjale tudi del voznega parka. Aprila so s švicarskim podjetjem Stadler Rail že podpisale 169 milijonov evrov vredno pogodbo za nakup prvih 26 novih potniških garnitur.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar