FinD - Novice - Unilever odstopil od načrtov za selitev v Rotterdam po brexitu
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

5.10.2018

Unilever odstopil od načrtov za selitev v Rotterdam po brexitu

London, 05. oktobra (STA) - Britansko-nizozemski proizvajalec izdelkov za široko potrošnjo Unilever je odstopil od načrtov za selitev sedeža iz Londona na Nizozemsko po brexitu. Eden od razlogov naj bi bilo po poročanju francoske tiskovne agencije AFP nezadovoljstvo delničarjev s takšnim načrtom.

Unilever je doslej imel sedež tako na Otoku kot na Nizozemskem, delnice pa kotirajo na borzah v Londonu, Amsterdamu in New Yorku. Marca so iz podjetja sporočili, da bo sedež družbe odslej le na Nizozemskem, s čimer je Unilever zadal še en udarec Veliki Britaniji, ki si prizadeva obdržati sedeže multinacionalk tudi po izstopu države iz EU.

Delničarji naj nad takšnim načrtom ne bi bili navdušeni, zato je uprava družbe danes dokončno potrdila preklic selitve. "Uprava je pri pripravi takšnega načrta zasledovala cilj povečati vrednost za delničarje s pripravo bolj konkurenčnega okolja za dolgoročni uspeh. Kot ugotavljamo, načrt ni naletel na podporo precejšnjega dela delničarjev, zato smo se odločili za njegov preklic," so zapisali v izjavi.

Odločitev o selitvi sedeža je sicer sledila lanskemu poskusu sovražnega prevzema družbe s strani ameriškega konkurenta Kraft Heinz. Analitiki menijo, da se je evropsko podjetje za Nizozemsko odločilo tudi zato, ker ima Nizozemska strožjo zakonodajo za zaščito družb pred tovrstnimi prevzemi.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar