FinD - Novice - Ravenska občina zavodu naložila pripravo sanacijskega programa
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

4.10.2018

Ravenska občina zavodu naložila pripravo sanacijskega programa

Ravne na Koroškem, 04. oktobra (STA) - Svetniki Občine Ravne na Koroškem so javnemu Zavodu za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti, pri katerem je revizija ugotovila vrsto pomanjkljivosti v poslovanju v letih 2016 in 2017, naložili pripravo sanacijskega programa, je na novinarski konferenci povedal župan Tomaž Rožen. Vodstvo zavoda sicer še uživa zaupanje občine.

Občinski svetniki so se na sredini seji seznanili s poročilom o reviziji poslovanja zavoda v letih 2016 in 2017, ki je na 46 straneh ugotovila vrsto pomanjkljivosti, tudi nezakonitosti, ob tem pa se je med svetniki razvnela burna razprava, je na današnji novinarski konferenci dejal ravenski župan Tomaž Rožen.

Svetniki so vodstvu in svetu zavoda naložili takojšnjo pripravo oz. sprejem sanacijskega programa s tremi osrednjimi točkami, ki zajemajo analizo stanja, predloge ukrepov in izvajanje ukrepov.

Glede na to da direktor zavoda Aleš Logar opozarja na nezadostno oz. neustrezno financiranje zavoda, ki upravlja z vsemi največjimi športnimi, kulturnimi in drugimi objekti v občini, pa je župan dejal, da bodo dogovori o tem, koliko bodo zavodu namenili v prihodnjem letu, potekali v okviru priprave proračuna za 2019, ki pa ga trenutno na občini še ne pripravljajo.

Ob tem je župan opozoril, da morajo občina in vsi zavodi upoštevati proračunske omejitve. "Naša izkušnja je sicer, da je to neizpeta zgodba," je opozoril župan in dodal, da so zavodu in njegovemu predhodniku v zadnjem desetletju namenili veliko denarja, pa ga vedno nekaj zmanjka. Zavod iz občinskega proračuna letos prejme 567.000 evrov sredstev, lanski prihodki zavoda pa so znašali 1,6 milijona evrov, kar pomeni, da zavod velik del prihodkov ustvari iz tržne dejavnosti.

Na novinarsko vprašanje glede zaupanja vodstvu zavoda pa je župan danes odgovoril, da vodstvo zavoda še uživa zaupanje občine. Se pa župan strinja z zahtevo občinskih svetnikov, da je prihodnje leto treba narediti ponovno revizijo poslovanja zavoda in ugotoviti, ali so bile pomanjkljivosti odpravljene.

Prav tako se župan strinja z ocenami, da športna in druga infrastruktura, med drugim dva bazena, smučišče ob robu mesta, mladinski hotel in še več drugih objektov, predstavlja "nadstandard" za Ravne, ki seveda nekaj stane. Je pa danes omenil možnost, da bi v prihodnje razmislili o morebitni delitvi dejavnost, tako da ne bi bile vse združene pod okriljem enega zavoda.

Na revizijsko poročilo se je v torek na novinarski konferenci odzval tudi direktor zavoda Aleš Logar, ki je priznal napake v delovanju zavoda in obljubil odpravo napak. Ob tem je poudaril, da pri tem ni bilo storjene gospodarske škode.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar