FinD - Novice - Na kratko iz gospodarstva
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

4.10.2018

Na kratko iz gospodarstva

Ljubljana, 03. oktobra (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Po dvostranskem sporazumu med Slovenijo in Avstrijo o zgodnjem obveščanju in o izmenjavi informacij na področju jedrske varnosti sta se strani v začetku tedna v Lienzu na Vzhodnem Tirolskem sestali na 12. srečanju po vrsti. Na njem se državi informirata na temo ravnanja z radioaktivnimi odpadki in na področju jedrskih programov. Obe državi namreč izboljšujeta sisteme za nadzor sevanja v okolju ter posodabljata opremo, načrte in postopke v primeru izrednega dogodka, so danes sporočili z okoljskega ministrstva.

V avstrijskem muzeju na prostem v Stübingu so se v minulih dneh sestali podporniki slovensko-avstrijskega projekta Interreg Eurevita: Ohranjanje in učenje obrtnih spretnosti za boj proti dolgotrajni brezposelnosti. Kot so danes sporočili iz Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, želijo namreč za obrti navdušiti več ljudi in jim prek priznanih kvalifikacij povečati možnosti uspeha v prihodnje. Pri tem so izpostavili redke tradicionalne poklice, kot sta skodlar ali suhozidar.

Trgovina Maxi v centru Ljubljane, ki je v lasti podjetja Montecristo SL, bo prihodnjo sredo odprla prenovljeno pritličje blagovnice. V njej bodo ponujali tudi nekaj novih blagovnih znamk, so danes sporočili iz Maxija.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar