FinD - Novice - Na sejmu informacijske varnosti predvsem o novi splošni uredbi o varstvu podatkov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

4.10.2018

Na sejmu informacijske varnosti predvsem o novi splošni uredbi o varstvu podatkov

Ljubljana, 04. oktobra (STA) - Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani bo danes potekal sejem informacijske varnosti Infosek Expo 2018, ki bo letos namenjen predvsem razpravi o novi splošni uredbi EU o varstvu podatkov, ki je začela veljati maja. Uredbi bo danes namenjena tudi okrogla miza, na kateri bodo soočili mnenja strokovnjaki z različnih področij.

Na okrogli mizi bodo o izzivih, ki jih prinaša nova splošna uredba o varstvu podatkov, in o tem, kako jih reševati, med drugim spregovorili vodja informacijske varnosti pri Petrolu Smiljana Šverko, Jasna Ravnikar z ministrstvo za obrambo, Miha Dvojmoč s Fakultete za varnostne vede Univerze v Mariboru in Denis Rök z ministrstva za javno upravo.

O tem, kako iskati ravnotežje med splošno uredbo EU o varstvu podatkov in zakonom o varstvu osebnih podatkov, bo v posebnem delu dopoldne spregovorila informacijska pooblaščenka Mojca Prelesnik. Gorazd Božič iz Nacionalnega odzivnega centra za kibernetsko varnost SI-CERT bo v okviru predavanj, ki se bodo zvrstila, spregovoril o tem, kako pri njih vidijo zakon o informacijski varnosti, Damijan Marinšek z ministrstva za javno upravo pa o informacijski varnosti v državni upravi.

Predstavljene bodo tudi najnovejše rešitve in storitve za obrambo pred napadi na spletu.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar