FinD - Novice - Gorenjska banka v polletju močno povečala dobiček
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

3.10.2018

Gorenjska banka v polletju močno povečala dobiček

Kranj, 03. oktobra (STA) - Gorenjska banka je v prvem letošnjem polletju ustvarila 11,38 milijona evrov čistega dobička, kar je 3,2-krat toliko kot v enakem obdobju lani. Dobiček iz rednega poslovanja se je povečal za skoraj 200 odstotkov na 13,80 milijona evrov.

Banka je čiste prihodke iz obresti povečala za 18 odstotkov na 18,33 milijona evrov. Čiste opravnine oz. provizije so se zvišale za 16 odstotkov na 6,02 milijona evrov, je razvidno iz izkazov poslovanja v prvem letošnjem polletju, objavljenem na spletni strani banke.

Gorenjska banka, ki je v začetku septembra dobila novega predsednika uprave, to je postal Mario Henjak, čaka na preoblikovanje lastniške strukture. AIK, 32,9-odstotna lastnica Gorenjske banke, ima dovoljenje Banke Slovenije za do tretjinski delež v banki in čaka, da bi ga lahko povečala nad 50 odstotkov.

Sedanja solastnica Gorenjske banke, družba Sava, ji je medtem konec junija obljubila prodajo 37,6-odstotnega deleža, AIK pa je 43 milijonov evrov kupnine do junija prihodnje leto deponirala na fiduciarnem računu pri KDD. AIK bo morala ob tem izvesti postopke za prevzem.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar