FinD - Novice - Trem projektom slovenskih podjetij skoraj 14 milijonov evropskih sredstev
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

3.10.2018

Trem projektom slovenskih podjetij skoraj 14 milijonov evropskih sredstev

Ljubljana, 03. oktobra (STA) - Evropska komisija je za finančno podporo v okviru evropskega finančnega programa Instrument za povezovanje Evrope (IPE) predlagala tri projekte slovenskih podjetij, za katere predlaga sofinanciranje v skupni višini skoraj 14 milijonov evrov. Gre za projekt v koordinaciji Petrola in dva projekta Kontrole zračnega prometa Slovenije.

Petrol namerava mednarodni partnerski projekt MULTI-E izvesti s slovenskimi partnerji Avrigo, Arriva, Mestno občino Celje in Mestno občino Koper. Predvideva vzpostavitev mreže polnilnic za stisnjen zemeljski plin, vzpostavitev avtobusne povezave Celje-Ljubljana-Postojna, na kateri bi vozili električni avtobusi, ter vzpostavitev multimodalnih sistemov v Ljubljani, Celju in Kopru. Evropska komisija predlaga sofinanciranje projekta v višini 11,8 milijona evrov, so sporočili z ministrstva za infrastrukturo.

Kontrola zračnega prometa Slovenije bo prejela evropska sredstva za dva projekta. Prvega pripravlja skupaj s podjetjem Fabce v okviru širšega grozda SESAR Deployment Programme Implementation - 2017. Pri drugem projektu pa gre za samostojen projekt Kontrole zračnega prometa Slovenije z naslovom Slovenia Wide Area Multilateration System (sistem za določanje položaja letal). Za oba projekta Evropska komisija predlaga sofinanciranje v skupni višini 2,2 milijona evrov.

Evropska komisija je sicer v okviru programa IPE razpisala dva razpisa - IPE Blending 2017 in IPE SESAR 2017, pri čemer predlaga sofinanciranje 49 projektom, ki jih namerava sofinancirati v skupni višini 695,1 milijona evrov. Gre za projekte, v okviru katerih bi zagotovili infrastrukturo, ki bo omogočala večjo uporabo alternativnih goriv in električnih avtomobilov, posodobitev upravljanje zračnega prometa v Evropi in večji razvoj vodnega in železniškega prometa.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar