FinD - Novice - Trgovina na drobno v območju evra avgusta navzdol
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

3.10.2018

Trgovina na drobno v območju evra avgusta navzdol

Luxembourg, 03. oktobra (STA) - Obseg trgovine na drobno v območju evra se je avgusta na mesečni ravni znižal za 0,2 odstotka, v EU pa je ostal nespremenjen. Na letni ravni je v območju z evrom porasel za 1,8 odstotka, v EU pa za 2,4 odstotka, je danes objavil evropski statistični urad Eurostat.

Avgusta se je prodaja motornih goriv v mesečni primerjavi v območju z evrom zmanjšala za 0,6 odstotka, prodaja hrane, pijače in tobaka pa za 0,3 odstotka, medtem ko je prodaja neživilskih proizvodov ostala nespremenjena.

V EU je na mesečni ravni prodaja neživilskih proizvodov porasla za 0,5 odstotka, medtem ko je prodaja motornih goriv padla za 0,9 odstotka ter hrane, pijače in tobaka za 0,3 odstotka.

Med članicami, za katere so bili na voljo podatki, so največji padec beležile Latvija (-1,2 odstotka) ter Poljska in Francija (po -0,7 odstotka). Največjo rast so imeli na Švedskem in Portugalskem (po +1,1 odstotka) ter na Irskem, Madžarskem in v Sloveniji (po 1 odstotek).

V Sloveniji se je obseg trgovine na drobno avgusta v primerjavi z lanskim avgustom povečal za 4,4 odstotka.

Največjo rast so imeli v letni primerjavi na Irskem (+7,9 odstotka), Litvi (+7,4 odstotka), Madžarskem (+6,8 odstotka) in na Poljskem (+6,5 odstotka). Največji padec pa je imela Malta (-2,1 odstotka).

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar