FinD - Novice - Amazon bo dvignil minimalno urno postavko za svoje zaposlene v ZDA na 15 dolarjev
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

2.10.2018

Amazon bo dvignil minimalno urno postavko za svoje zaposlene v ZDA na 15 dolarjev

Wilmington, 02. oktobra (STA) - V ameriškem spletnem maloprodajnem velikanu Amazon so napovedali, da bodo dvignili minimalno urno postavko za vse svoje zaposlene v ZDA na 15 dolarjev na uro. Po poročanju nemške tiskovne agencije DPA bo povišanje začelo veljati naslednji mesec.

"Poslušali smo kritike, veliko razmišljali o tem, kaj želimo storiti, in se odločili, da želimo voditi," je ob tem dejal ustanovitelj in prvi mož Amazona Jeff Bezos.

Napovedal je, da bo Amazon začel zagovarjati tudi povečanje zvezne minimalne plače, ki je od julija 2009 padla na 7,25 dolarja na uro. "Nameravamo se zavzemati za povečanje minimalne plače, kar bo močno vplivalo na življenje več deset milijonov ljudi in družin v tej državi," je dejal Bezos.

Povišanje v Amazonu bo veljalo od 1. novembra in naj bi koristilo tako 250.000 redno zaposlenim kot tudi več kot 100.000 sezonskim delavcem.

Trenutna začetna urna postavka v Amazonu, ki ima več kot 575.000 zaposlenih po vsem svetu, je sicer odvisna od lokacije. Zaposleni v skladišču v Austinu v Teksasu npr. prejme 10 dolarjev na uro, zaposleni v Robbinsvillu v New Jersey pa 13,50 dolarja na uro.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar