FinD - Novice - Za predsednika uprave Kada dva kandidata
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

2.10.2018

Za predsednika uprave Kada dva kandidata

Ljubljana, 02. oktobra (STA) - Na razpis za predsednika uprave Kapitalske družbe (Kad) sta do izteka roka minuli petek prispeli dve prijavi. Nadzorni svet bo predlog kadrovske komisije obravnaval na svoji prvi naslednji seji, so danes povedali v Kadu. Po pisanju današnjega časnika Dnevnik sta se prijavila sedanji predsednik uprave Bachtijar Djalil in Peter Velkavrh.

Kadrovska komisija nadzornega sveta bo svoj predlog posredovala nadzornemu svetu, ki ga bo obravnaval na svoji prvi naslednji seji, so za STA povedali v Kadu in dodali, da do obravnave predloga na seji nadzornega sveta drugih informacij ne morejo podati.

Dnevnik po neuradnih informacijah piše, da naj bi bila vloga Velkavrha - ki je pred dvema letoma neuspešno kandidiral za člana uprave Kada in je bil do leta 2016 namestnik direktorja v makedonski pokojninski družbi NLB Nov Penziski fond - nepopolna. Tako naj bi Djalil po vse verjetnosti dobil nov štiriletni mandat za vodenje Kada.

Kandidati so morali k prijavi med drugim predložiti program razvoja družbe in svoj pogled na demografski rezervni sklad.

Kot piše časnik, bo novi predsednik uprave imenovan do morebitnega oblikovanja demografskega sklada, zato naj bi bilo za to funkcijo manj interesa kot denimo za dve prosti mesti člana uprave Slovenskega državnega holdinga (SDH). Nova vlada namerava glede na koalicijsko pogodbo uresničiti določilo zakona o SDH, po katerem bi se moral Kad že do konca leta 2015 preoblikovati v demografski sklad.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar