FinD - Novice - Nekateri Mercatorjevi trgovski centri v last Supernove
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

2.10.2018

Nekateri Mercatorjevi trgovski centri v last Supernove

Ljubljana, 02. oktobra (STA) - Mercator, ki prodaja trgovske centre v Sloveniji, v katerih bo nato svojo dejavnost opravljal v dolgoročno najetih prostorih, bo nekatere od njih predvidoma prodal avstrijski družbi Supernova, danes piše Dnevnik. Po neuradnih podatkih časnika bi izkupiček od prodaje lahko dosegel okoli 200 milijonov evrov.

Mercator je projekt monetizacije zagnal konec lanskega leta. Ta zajema prodajo različnih nepremičnin in prodajo trgovskih centrov, med drugim je vanj vključenih 17 Mercatorjevih centrov v Sloveniji, na Hrvaškem in v BiH. V slednjih bo Mercator ohranili svojo dejavnost, saj namerava centre prodati in dolgoročno najeti njihov trgovski del. S tem želi pridobiti sredstva za gradnjo logistično-distribucijskega centra v Ljubljani in za poplačilo dela obveznosti do bank.

Predsednik uprave Mercatorja Tomislav Čizmić je spomladi dejal, da bo Mercator z monetizacijo in prodajo poslovno nepotrebnega premoženja skupno zbral okoli 300 milijonov evrov. Mercator se želi čim prej razdolžiti, a z monetizacijo ne bo hitel, je dodal. Navedel je, da je v Sloveniji za monezitacijo predvidenih osem od 22 velikih trgovskih centrov.

Koliko centrov naj bi sedaj kupila Supernova, ki ima na ljubljanskem Rudniku v lasti istoimensko nakupovalno središče s 70 prodajalnami, Dnevnik ne navaja. Časnik dodaja, da strani usklajujeta še zadnje podrobnosti, kupoprodajna pogodba pa bi bila lahko sklenjena v prihodnjih dneh.

Supernova je s povezano družbo M2 v Sloveniji zgradila približno ducat trgovskih objektov, med katerimi je najbolj znana naložba na Rudniku v Ljubljani, vredna več kot 50 milijonov evrov. Zanimala se je tudi za naložbo v trgovsko središče v ljubljanskih Stožicah. Supernova Invest je pred dnevi v Sloveniji ustanovila novo družbo Supernova MC Lju, domnevno za prevzem Mercatorjevih trgovskih centrov, še navaja časnik.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar