FinD - Novice - Sava s prevzemno namero za Hotele Bernardin
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

2.10.2018

Sava s prevzemno namero za Hotele Bernardin

Ljubljana, 02. oktobra (STA) - Družba Sava je danes skladno s pričakovanji objavila prevzemno namero za odkup delnic turističnega podjetja Hoteli Bernardin. Sava je po pridobitvi delnic Hotelov Bernardin iz stečaja NFD Holdinga 38-odstotna lastnica portoroške družbe, pri prevzemu pa deluje usklajeno s preostalimi večinsko državnimi lastniki, DUTB, Zavarovalnico Triglav in Kadom.

Prvi mož Save Gregor Rovanšek je za STA povedal, da so z Družbo za upravljanje terjatev bank (DUTB), Zavarovalnico Triglav in Kapitalsko družbo (Kad) podpisali sporazum, po katerem v prevzemu nastopajo skupaj, prevzemnik pa je Sava. Prevzem se bo torej nanašal na približno 24-odstotni delež v Hotelih Bernardin, ki še ni v lasti Save in z njo usklajenih družb v tem prevzemu.

Za namen prevzema Hotelov Bernardin so lastniki Save - Slovenski državni holding, Kad in sklad York - nedavno potrdili tudi dokapitalizirana v višini 4,7 milijona evrov. Sava je sicer lastnikom najprej predlagala dokapitalizacijo v višini 12,5 milijona evrov, ki bi omogočila 100-odstotni prevzem Hotelov Bernardin, a so se lastniki odločili, da zagotovijo sredstva delež, ki ni v lastništvu omenjenih družb, v katerih je država pomemben lastnik.

Prevzemno ponudbo bo Sava zdaj objavila ne prej kot v 10 dneh in najpozneje v 30 dneh od današnje objave prevzemne namere. Kot je še razvidno iz prevzemne namere, objavljene v časniku Dnevnik, bo prevzemne aktivnosti za Savo vodila družba Alta invest.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar