FinD - Novice - Avgusta večja prodaja v trgovini na drobno
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

28.9.2018

Avgusta večja prodaja v trgovini na drobno

Ljubljana, 28. septembra (STA) - Realni prihodek od prodaje v trgovini na drobno se je avgusta v primerjavi z julijem povečal za en odstotek, v primerjavi z avgustom lani pa za 4,4 odstotka. Na mesečno rast je vplival predvsem višji realni prihodek v trgovini na drobno brez motornih goriv. Njegova rast je bila avgusta najvišja v letošnjem letu.

Realni prihodek v trgovini na drobno brez motornih goriv je bil avgusta 0,9 odstotka višji kot julija. V trgovini na drobno z živili je realni prihodek narasel za 1,7 odstotka, v trgovini na drobno z neživili za 1,3 odstotka, v specializiranih prodajalnah z motornimi gorivi pa se je zmanjšal za 0,6 odstotka.

Na letni ravni se je realni prihodek zvišal tako v specializiranih prodajalnah z motornimi gorivi (za 9,9 odstotka) kot v trgovini na drobno brez motornih goriv (za 2,1 odstotka). Prodaja neživil je narasla za 7,9 odstotka, medtem ko je prodaja živil upadla za 3,9 odstotka.

V prvih osmih mesecih je bil realni prihodek v trgovini na drobno za 1,7 odstotka višji kot prvih osmih mesecih lani. Prodaja motornih goriv je narasla za 5,5 odstotka, prodaja v trgovini na drobno brez motornih goriv je ostala nespremenjena. V trgovini z živili je prodaja upadla za 4,9 odstotka, z neživili pa zrasla za 4,7 odstotka.

Prodaja na drobno v trgovini z motornimi vozili je bila avgusta v primerjavi z julijem višja za 2,6 odstotka. Rasla je sedmi mesec zapored. Na letni ravni je bila višja za 20,9 odstotka, v prvih osmih mesecih pa se je v primerjavi z enakim obdobjem lani povečala za 16,8 odstotka.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar