FinD - Novice - Išče se nov varuh odnosov v verigi preskrbe s hrano
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

30.9.2018

Išče se nov varuh odnosov v verigi preskrbe s hrano

Ljubljana, 29. septembra (STA) - Potem ko je vlada Jožeta Podgorška imenovala za državnega sekretarja na kmetijskem ministrstvu, to zdaj išče novega varuha odnosov v verigi preskrbe s hrano. Javni poziv kandidatom je objavilo v zadnji številki uradnega lista, na prijave kandidatov pa bo čakalo do 15. oktobra.

Slovenija je prvega varuha odnosov v verigi preskrbe s hrano, katerega naloga je spremljati ravnanja deležnikov v verigi preskrbe s hrano, objavljati primere dobrih poslovnih praks in o tem obveščati javnost, dobila marca 2015.

Na to funkcijo je takratna vlada za obdobje pet let imenovala Podgorška, ki pa je v vladi Marjana Šarca postal državni sekretar na ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Ministrstvo je tako v petkovem uradnem listu objavilo javni poziv zainteresiranim kandidatom za to funkcijo, za oddajo prijave pa imajo 15 dni časa.

Prispele prijave bo pregledala natečajna komisija ministrstva, izbranega kandidata pa bo na predlog kmetijske ministrice Aleksandre Pivec imenovala vlada za petletni mandat. Delo bo opravljal nepoklicno.

Za varuha je lahko imenovana oseba, ki uživa strokovni in moralni ugled ter podporo deležnikov v verigi preskrbe s hrano. Ob tem pa ne sme biti član vodstva ali nadzora podjetja, ki se ukvarja s pridelavo, predelavo, distribucijo ali prodajo hrane.

Njegova naloga je spremljati ravnanja deležnikov v verigi preskrbe s hrano, morebitna nedovoljena ravnanja priglasiti agenciji za varstvo konkurence, vladi pa poročati o primerih dobrih in slabih poslovnih praks v verigi preskrbe s hrano ter ji predlagati ukrepe za izboljšanje te verige.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar