FinD - Novice - Upravitelj za stečaj pivškega Javorja
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

28.9.2018

Upravitelj za stečaj pivškega Javorja

Pivka, 27. septembra (STA) - Potem ko je sodišče pred dobrim mesecem uvedlo prisilno poravnavo pivškega Javorja, je upravitelj Leon Benigar Tošič zdaj predlagal stečaj podjetja. Pri nadzoru nad poslovanjem je namreč ugotovil, da dolžnik edinemu zaposlenemu ni izplačal julijske in avgustovske plače, prav tako niso bili obračunani in plačani davki in prispevki.

Sodišče je prisilno poravnavo družbe Javor Pivka v likvidaciji sprožilo 21. avgusta, Benigar Tošič pa se je po začetku postopka seznanil s poslovno dokumentacijo in med drugim pridobil tudi podatke o zaposlenih v družbi. V Javorju je zaposlen le en delavec za določen čas od 25. julija do 24. oktobra letos, ki je zadolžen za urejanje okolice nepremičnin.

Benigar Tošič je pri nadzoru nad poslovanje družbe, kot izhaja iz današnje objave na Ajpesu, ugotovil, da edinemu zaposlenemu nista bili izplačani julijska in avgustovska plača, prav tako pa niso bili obračunani in plačani s plačama povezani davki in prispevki. Upravitelja je o tem obvestil tudi zaposleni.

Ker je Javor Pivka 15 dni zamudil s plačilom plače ter davkov in prispevkov, je Benigar Tošič vložil ugovor proti vodenju postopka prisilne poravnave. V njem predlaga, da sodišče ustavi prisilno poravnavo in izda sklep o začetku stečaja.

Saga Javorja Pivka v likvidaciji, za katerega je bil doslej že štirikrat umaknjen stečaj, se tako nadaljuje.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar