FinD - Novice - Nemška podjetja nadaljujejo zaposlovanje
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

27.9.2018

Nemška podjetja nadaljujejo zaposlovanje

München, 27. septembra (STA) - Nemška podjetja so tudi v septembru iskala nove sodelavce. Vrednost kazalnika zaposlovanja, ki ga izračunava münchenski inštitut za gospodarske raziskave Ifo, se je za deveti mesec sicer znižal na 104,8 točke, potem ko je bil avgusta pri 105,1 točke, a povpraševanje po kadrih ostaja močno, so sporočili iz Ifa.

Zaposlovanje v največji meri še naprej poganja sektor storitev. Zaposlovanje v tem sektorju je sicer septembra zdrsnilo z rekordne vrednosti, dosežene v avgustu, a ostaja na visoki ravni.

Povpraševanje po novih kadrih se je okrepilo v predelovalnem sektorju, predvsem zahvaljujoč panogam mehanskega inženiringa in proizvodnje električnih dobrin. Prav tako več kadrov iščejo agencije za zaposlovanje.

Vodilni nemški gospodarski inštituti so danes objavili novo skupno napoved rasti največjega evropskega gospodarstva, v kateri so napoved za letošnje leto glede na spomladanska pričakovanja znižali za 0,5 odstotne točke na 1,7 odstotka. Vodja oddelka za gospodarske napovedi pri inštitutu RWI iz Essna Roland Döhrn je med razlogi za popuščanje zagona v nemškem gospodarstvu navedel tudi pomanjkanje delovne sile.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar