FinD - Novice - V petek stavka pri Ryanairu tudi v Nemčiji
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

27.9.2018

V petek stavka pri Ryanairu tudi v Nemčiji

Berlin, 27. septembra (STA) - Piloti irskega nizkocenovnega prevoznika Ryanair v Nemčiji so se odločili pridružiti petkovi stavki, ki bo potekala v več evropskih državah. Svoje člane je k prekinitvi dela v sredo zvečer pozval sindikat Vereinigung Cockpit (VC), poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Pred nemškim sindikatom so stavko kabinskega osebja Ryanaira napovedali sindikati v Španiji, na Portugalskem, v Italiji, na Nizozemskem in v Belgiji. Obe skupini zaposlenih zahtevata povišanje plač in izboljšanje pogojev dela. Danes bo sicer o tem, ali se bodo pridružili stavki, odločal še sindikat Verdi, ki zastopa kabinsko osebje Ryanaira v Nemčiji.

Ryanair je zaradi stavk, ki bodo potekale v petek, po vsej Evropi odpovedal okoli 150 poletov. Točnega seznama poletov, ki bodo odpadli, podjetje še ni objavilo, so pa v sredo zagotovili, da so o odpovedih in spremembah že obvestili prizadete potnike.

V irskem prevozniku so izpostavili tudi, da bo velika večina osebja delala kot običajno. Po vsej Evropi bi Ryanair v petek, če bi veljal običajen urnik, izvedel okoli 2400 poletov.

Verdi bo odločitev o sodelovanju v stavki sporočil danes popoldan. Ryanair in sindikat sta se v torek še pogajala o kolektivni pogodbi.

Ryanair je nazadnje ponudil tri zvišanja plač za od 40 do 60 evrov v prihodnjih štirih letih, sindikat pa to ponudbo zavrača kot zgolj usklajevanje plač z rastjo cen. Sindikalisti zahtevajo občutno zvišanje plač, ki naj bi dosegla raven primerljivih nizkocenovnih prevoznikov.

Neodvisno od stavke Verdi za petek načrtuje shode zaposlenih na letališču v Frankfurtu ob 11. uri in na berlinskem letališču Schönefeld ob 9.30.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar