FinD - Novice - H&M zaradi logističnih težav z nižjim četrtletnim dobičkom
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

27.9.2018

H&M zaradi logističnih težav z nižjim četrtletnim dobičkom

Stockholm, 27. septembra (STA) - Švedska veriga trgovin z oblačili Hennes & Mauritz (H&M) je v tretjem četrtletju poslovnega leta ustvarila 3,1 milijarde kron (300 milijonov evrov) čistega dobička, kar je skoraj petina manj kot v enakem obdobju lani. Padec dobička je posledica težav z novim logističnim sistemom, so sporočili iz podjetja po poročanju nemške tiskovne agencije dpa.

Prihodki od prodaje brez upoštevanja davka na dodano vrednost so se povečali za okoli devet odstotkov na 55,8 milijarde kron (5,4 milijarde evrov).

Težave z uvedbo novega logističnega sistema so povzročile za okoli 400 milijonov kron (38,7 milijona evrov) dodatnih stroškov. Ob tem so na več ključnih trgih, vključno z ZDA, Francijo in Italijo, prodajo zmanjšale za osem odstotkov, navaja podjetje.

Medtem H&M še naprej vlaga v spletno prodajo, ki je v tretjem četrtletju glede na enako obdobje lani porasla za več kot 30 odstotkov. Spletna prodaja je sedaj na voljo na 47 trgih.

H&M je imel konec avgusta, ko se je končalo tretje četrtletje njegovega poslovnega leta, vključno s franšizami 4841 trgovin po vsem svetu. Lani jih je naštel 4553.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar