FinD - Novice - Na kratko iz gospodarstva
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

27.9.2018

Na kratko iz gospodarstva

Ljubljana, 26. septembra (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Družba Salus je prejela odločbo Agencije za varstvo konkurence (AVK), s katero je ta odločila, da koncentraciji podjetij Salus in Sanolabor ne nasprotuje, so danes prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz Salusa. S tem je izpolnjen eden izmed odložnih pogojev po prodajni pogodbi. Salus je sicer na poti, da postane največji veletrgovec z zdravili v Sloveniji, pred kratkim je oddal tudi zavezujočo ponudbo za nakup 91,5-odstotnega deleža mariborskega veletrgovca z zdravili Farmadent.

Nekdanji minister za javno upravo Boris Koprivnikar bo postal izvršni direktor za poslovno transformacijo v družbi BTC. "Poskušal bom aktivno sooblikovati in uresničevati uspešno zgodbo BTC, s tem pa tudi prispevati k uspehu širšega slovenskega poslovnega ekosistema, ki je že danes s svojim konceptom živega laboratorija vse bolj prepoznaven tudi mednarodno kot poligon za razvoj sodobnih storitev, poslovnih modelov in mobilnosti prihodnosti," je ob tem, kot so danes sporočili z BTC, povedal Koprivnikar.

Družba Terme Dobrna je prek spletne strani Ljubljanske borze objavila sporočilo, da je družba Alea Inženiring iz Celja delež v Termah povečala z 72,4 odstotka na 76,7 odstotka.

Avtohiša Malgaj iz Ljubljane je praznovala 20-letnico delovanja. Leta 1989 ji je s podpisom pogodbe o zastopanju blagovne znamke Renault izkazal svoje zaupanje Renault, zastopa pa tudi znamke Nissan in Dacia. V skupini Malgaj je danes 90 zaposlenih, ki opravijo 36.000 servisnih storitev in prodaj več kot 3200 vozil letno.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar