FinD - Novice - DZ osem ur o predlogih ukrepov za podjetnike
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

26.9.2018

DZ osem ur o predlogih ukrepov za podjetnike

Ljubljana, 26. septembra (STA) - DZ bo na današnji izredni seji razpravljal o predlogih ukrepov na gospodarskem področju, zapisanih v koalicijski pogodbi vlade. Za razpravo o ukrepih, ki so po oceni opozicije škodljivi in uničujoči za slovenske podjetnike, so si poslanci vzeli osem ur časa. Najprej pa bodo potrdili mandate petim novim kolegom v poslanskih klopeh.

O ukrepih iz koalicijske pogodbe na gospodarskem področju je na zahtevo poslancev SDS, NSi in SNS že v torek razpravljal odbor DZ za gospodarstvo. Predlagatelji so opozarjali, da koalicijska pogodba prinaša predvsem nerazumne dodatne nove obdavčitve za gospodarstvo, zato je med podjetniki vzbudila začudenje in ogorčenje. Če bodo predlagani ukrepi sprejeti, lahko resno ogrozijo slovensko gospodarstvo, posledično pa tudi blaginjo državljanov.

Predstavniki vlade so zatrdili, da sprememb brez dogovora ne bo. Državna sekretarka na finančnem ministrstvu Mateja Vraničar Erman je zagotovila, da so v koalicijski pogodbi navedene usmeritve in ne konkretni ukrepi. "Ne bo ukrepov, ki bi zmanjševali konkurenčnost slovenskega gospodarstva, nič ne bo sprejeto čez noč," pa je dejal Aleš Cantarutti z gospodarskega ministrstva.

Na koncu štiriurne razprave odbor ni podprl priporočila o skupnem oblikovanju nove vsebine koalicijske pogodbe z gospodarskimi organizacijami.

Najprej pa bo DZ potrdil mandate petim novim poslancem, ki bodo v poslanske klopi sedli namesto poslancev, ki so zasedli ministrske položaje.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar