FinD - Novice - Michael Kors za 1,8 milijarde evrov prevzel Versace
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

25.9.2018

Michael Kors za 1,8 milijarde evrov prevzel Versace

Rim, 25. septembra (STA) - Globalna modna hiša Michael Kors je danes sporočila, da je prevzela italijanskega modnega velikana Versace. Kot so sporočili iz družbe, bodo za posel odšteli 1,83 milijarde evrov.

Medtem ko bo Michael Kors Holdings Limited po prevzemu spremenil ime v Capri Holdings Limited, bo Versace ohranil ime in upravo, poročajo tuje tiskovne agencije.

"Vznemirjeni smo, da bo Versace del naše družine luksuznih znamk in zavezani smo, da bomo investirali v njegov razvoj," je sporočil prvi mož družbe s sedežem v Londonu John D. Idol.

Italijansko modno hišo je leta 1978 ustanovil Gianni Versace, ki je bil leta 1997 umorjen. Po njegovi smrti sta vodenje koncerna prevzela njegov brat Santo in sestra Donatella.

"Donatellin ikonski slog je v srcu oblikovalske estetike Versaceja. Donatella bo še naprej vodila kreativno vizijo družbe," je dodal.

Donatella Versace je v odzivu sporočila, da je prevzem bistven za dolgoročni uspeh Versaceja. "Vsi smo zelo vznemirjeni, da se bomo priključili skupini pod vodstvom Johna Idola, ki ga od nekdaj občudujem kot vizionarja ter močnega in strastnega voditelja," je dodala.

Michael Kors, ki je najbolj znan po torbicah, urah in parfumih, namerava povečati število Versacejevih trgovin po svetu za 50 odstotkov na 300. Družba, ki izvira iz ZDA, a ima sedež v Londonu, je lani za 1,2 milijarde evrov prevzela britanskega čevljarja Jimmy Choo.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar