FinD - Novice - SDS za sejo komisije DZ o finančnih posledicah napovedanih vladnih ukrepov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

25.9.2018

SDS za sejo komisije DZ o finančnih posledicah napovedanih vladnih ukrepov

Ljubljana, 25. septembra (STA) - Poslanska skupina SDS je danes vložila zahtevo za sklic nujne seje komisije DZ za nadzor javnih financ, na kateri bi obravnavali finančne posledice ukrepov iz koalicijskega sporazuma vlade. Komisija naj vlado pozove, da se opredeli do ocene fiskalnega sveta in pripravi finančne učinke teh ukrepov.

SDS komisiji DZ predlaga, naj vladi naloži, da se v 15 dneh opredeli do ocene fiskalnega sveta z vidika vzdržnosti javnih financ. V 30 dneh od potrditve sklepa na komisiji pa naj vlada izračuna finančne učinke vseh ukrepov iz koalicijske pogodbe. Ukrepov, ki jih ne more tako opredeliti, naj najprej vsebinsko in časovno doreče, nato pa oceni finančne posledice.

"V SDS smo resno prebrali koalicijsko pogodbo," je na današnji novinarski konferenci dejal poslanec SDS Anže Logar, ki predseduje tej komisiji, in ocenil, da je bil odziv tistih, ki največ prispevajo k slovenskemu BDP, zelo glasen. Cilji vlade pomenijo tudi javnofinančne posledice, "naša želja je, da se zapisano v koalicijski pogodbi zelo natančno ovrednoti".

Fiskalni svet je opozoril na možna tveganja in ugotovil, da bi dosledno izvajanje zapisanih ukrepov pomenilo odmik od dolgoročne vzdržnosti javnih financ oz. bi pomenilo kršenje fiskalnega pravila. "Upamo, da bo vlada to razumela kot pomoč, da lahko razloži, kaj je z ukrepi mislila," je še menil Logar in opozoril na še "celo vrsto nedorečenosti in ukrepov", ki so navedeni v koalicijski pogodbi.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar