FinD - Novice - Usoda Tomosa še naprej negotova
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

25.9.2018

Usoda Tomosa še naprej negotova

Koper, 25. septembra (STA) - Usoda proizvodnje dvokoles v družbi Tomos, ki stoji od prejšnjega ponedeljka, ostaja negotova. Nekateri delavci, ki jim podjetje dolguje izplačilo regresa in prispevkov, iščejo svoje pravice na sodišču. Podjetje v lasti družbe MPO Moto, ki jo obvladuje direktor Tomosa Iztok Pikl, naj bi imelo neporavnane račune tudi do dobaviteljev.

"Koliko je v MPO Moto še zaposlenih, ne bi mogel reči, saj so nekateri dali izredno odpoved po krivdi delodajalca in sedaj iščejo svoje pravice na sodišču," je danes za STA povedal sekretar regijske organizacije Skei Kraško-Notranjske in Obale Sašo Ristič.

Po Rističevih besedah delavci niso dobili letošnjega regresa, plače so bile sicer izplačane, že tri mesece pa naj bi zamujalo izplačilo prispevkov. Ker ni dela, je doma med 15 do 20 zaposlenih, a Ristič ne ve, ali so na dopustu ali čakanju. Sindikat je delodajalca zaprosil za podatke, vendar odziva ni bilo.

Ristič meni, da bi se proizvodnja lahko zaustavila zato, ker delavci niso imeli materiala, da bi lahko delali, saj tudi dobavitelji materiala menda niso dobili plačanih vseh dobav.

Direktor Pikl za STA ni bil dosegljiv. Ta naj bi razmišljal o odhodu iz Kopra, kjer sedaj družba MPO Moto dela v najetih prostorih.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar