FinD - Novice - Odbor za gospodarstvo o načrtih koalicije glede podjetnikov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

25.9.2018

Odbor za gospodarstvo o načrtih koalicije glede podjetnikov

Ljubljana, 25. septembra (STA) - Odbor DZ za gospodarstvo bo danes razpravljal o predlogih ukrepov iz koalicijske pogodbe, ki so po oceni poslancev SDS škodljivi in uničujoči za slovenske podjetnike. V sredo se bo razprava nadaljevala na izredni seji DZ, ko naj bi vladi Marjana Šarca priporočili, da se s predstavniki gospodarstva dogovori o novi koalicijski pogodbi.

Koalicijska pogodba, ki so jo dogovorile stranke LMŠ, SD, SMC, Levica, SAB in DeSUS, prinaša nerazumne davke, brezglavo rast administracije in različnih privilegijev, povečevanje birokratskih ovir ter krepitev centralizma, so v zahtevi za sklic izredne seje DZ zapisali poslanci SDS. S tem se želi po njihovem mnenju zatreti, pregnati in uničiti slovenske podjetnike ter tako tlakovati pot v socialistični družbeno-ekonomski sistem, kot ga poznajo le v državah, kot so Venezuela, Severna Koreja in Kuba.

Podjetniki so nad koalicijsko pogodbo začudeni in ogorčeni, še posebej nad zavezo, da se bo osebne prihodke iz kapitala in rent vključilo v osnovo za odmero dohodnine. Če bo ta zaveza tudi uresničena, bodo njihovi dobički lahko obdavčeni tudi po 59,5-odstotni stopnji, so izračunali v SDS, kjer dodajajo, da pa bo predlagana sprememba obdavčitve kapitalskih dobičkov prizadela tudi fizične osebe, denimo ob prodaji nepremičnine, ter delavce, ki so soudeleženi pri dobičku svojih podjetij.

Državni zbor naj zato vladi in koalicijskim strankam priporoči, naj sprejme poziv gospodarskih organizacij k oblikovanju socialnega dialoga in skupnemu dogovoru o novi vsebini koalicijske pogodbe. Ta naj bo takšna, da ne bo uničevala in zavirala gospodarskega razvoja Slovenije, pravijo v SDS.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar