FinD - Novice - Po opozorilni stavki v Tiku Kobarid pozivi k pogovorom
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

24.9.2018

Po opozorilni stavki v Tiku Kobarid pozivi k pogovorom

Kobarid, 21. septembra (STA) - V kobariškem proizvajalcu medicinskih pripomočkov za enkratno uporabo Tik so zaposleni zaradi nezadovoljstva nad plačami izvedli štiriurno opozorilno stavko. Po navedbah sindikatov se je vodstvo družbe z delavci pripravljeno pogajati za ustrezen dogovor.

Vodstvo družbe in sindikat Skei na četrtkovih pogovorih nista zbližala stališč do posameznih stavkovnih zahtev, zato so delavci med 12. in 16. uro izvedli opozorilno stavko. Sindikat zahteva, da bi se plače dvignile v skladu z inflacijo, za vsaj dva odstotka, da se popoldansko delo izvzame iz minimalne plače ter da se drugače ovrednoti popoldansko in nočno delo.

Po besedah sindikalnega zastopnika Marka Rušiča so plače v TIK Kobarid tik nad minimalno plačo, ob tem, da delodajalec zaposlenim izplačuje dodatke do minimalne plače. Po njegovih podatkih se je direktorica Petra Borovinšek z delavci pripravljena pogajati in podpisati ustrezen dogovor. Strani se bosta sestali in skupaj z zaposlenimi ocenili, kako naprej.

Borovinškova, ki je na tem delovnem mestu le 14 dni, je poudarila, da je vsaka ura izpada dela za njih velika škoda, predvsem zato, ker naročila kupcev so in že danes pri določenih dobavah zamujajo. Dodala je, da je škoda zagotovo nastala, a izrazila upanje, da zaradi tega ne bo kakšen kupec odpovedal sodelovanja.

Sedaj je tudi primeren čas, saj prihaja obdobje, ko se letno srečujejo s kupci. Tu bo velik poudarek na sami prodaji in izdelkih, ki prinašajo tisto razliko, ki bi jo lahko delili med vse.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar