FinD - Novice - Abanki zelena luč lastnikov za družbo za upravljanje s terjatvami
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

24.9.2018

Abanki zelena luč lastnikov za družbo za upravljanje s terjatvami

Ljubljana, 21. septembra (STA) - Skupščina Abanke, ki je v lasti države, je danes soglašala s predlogom banke za izčlenitev dela premoženja na novo družbo za upravljanje s terjatvami, imenovano Ahive. Te načrte mora potrditi še Evropska centralna banka, je banka objavila danes prek spletne strani Ljubljanske borze.

Država, ki mora banko privatizirati do sredine prihodnjega leta, je tako danes soglašala, da banka izčleni del premoženja na družbo Ahive, ki se bo ukvarjala s trgovanjem in oddajanjem nepremičnin ter zbiranjem terjatev in ocenjevanjem kreditne sposobnosti.

Ob tem je skupščina Abanke, ki je sledila današnji izredni seji nadzornega sveta Abanke, za novega člana nadzornega sveta imenovala Miho Košaka. Štiriletni mandat bo nastopil v soboto.

Slovenski državni holding je priprave na privatizacijo že začel. Za izvedbo finančnih storitev pri prodaji Abanke je izbral svetovalca BNP Paribas.

Abanka je v prvem polletju letos po nerevidiranih podatkih ustvarila 40,4 milijona evrov čistega dobička, kar je 24,5 odstotka več kot v enakem obdobju lani. Bilančna vsota Abanke je konec junija znašala 3,71 milijarde evrov in je bila za 1,4 odstotka višja kot konec leta 2017.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar