FinD - Novice - V Tomosu obstala proizvodnja dvokoles
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

24.9.2018

V Tomosu obstala proizvodnja dvokoles

Koper, 22. septembra (STA) - Proizvodnja dvokoles v družbi Tomos je v ponedeljek obstala, poročajo Primorske novice. Po besedah sindikalista Skei Saša Rističa so delavce iz proizvodnje poslali domov, medtem ko v skladišču delajo. Direktor Iztok Pikl - njegova družba MPO Moto je koprski Tomos kupila konec leta 2015 - za časnik ni bil dosegljiv.

Pikl je ob nakupu Tomosa pred tremi leti napovedoval ponovni razcvet Tomosa, a se zdaj težave v tem podjetju vse bolj kopičijo. Tomos tone v dolgovih, družba je zastavljena, delavci niso dobili regresa, navajajo Primorske novice in dodajajo, da so v začetku tedna delavce iz proizvodnje poslali domov, pri čemer ni znano, ali so na čakanju.

Pred tremi leti je bilo v Tomosu 25 zaposlenih, zdaj pa jih je menda le še 15. "Kar nekaj jih je dalo izredno odpoved po krivdi delodajalca. Nekaj časa so plače prejemali z zamudo, pred časom je bilo nekaj zamika tudi pri plačilu prispevkov. S plačami je zdaj nekako v redu, regresa pa do danes niso dočakali," pravi Sašo Ristič, sekretar sindikata Skei za kraško-notranjsko in obalno regijo, in dodaja, da se vodstvo s sindikatom ni dogovorilo za kasnejše izplačilo.

Po informacijah Primorskih novic pa delavci niso edini, ki čakajo na svoj denar, to naj bi veljajo tudi za dobavitelje in še nekatere druge. V Hidrii, ki je Piklovemu podjetju novembra leta 2015 prodala Tomos in mu dala v najem tudi prostore v Kopru, odnosov s Piklovim podjetjem ne komentirajo. Po informacijah časnika pa novi lastnik Tomosa Hidrii ne poravnava vseh obveznosti, kot bi moral, največ pa ji dolguje iz naslova najemnin.

Pikl je sicer za Radio Koper pred dnevi zagotovil, da Tomos poravnava svoje obveznosti tako hitro, kot zmore, in se branil, da zamujajo tudi drugi. Razmere so po njegovih besedah še vedno obvladljive. Po nekaterih informacijah naj bi družba še letos zapustila najete prostore v Kopru in se preselila na drugo lokacijo.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar