FinD - Novice - Evropske borze uvodoma pozitivno
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

21.9.2018

Evropske borze uvodoma pozitivno

Frankfurt/Pariz/London, 21. septembra (STA) - Evropske borze so že četrti dan zapored začele pozitivno, saj so vlagatelji optimistični zaradi največje rasti indeksov na Wall Streetu doslej, še vedno pa upajo tudi na razrešitev trgovinskega spora med Kitajsko in ZDA, poročajo tuje tiskovne agencije.

Indeks najpomembnejših delnic v območju z evrom Eurostoxx 50 se je do 10. ure zvišal za 0,69 odstotka. Indeks CAC 40 na borzi v Parizu je porasel za 0,63 odstotka, frankfurtski DAX je bil 0,64 odstotka višje kot ob koncu četrtkovega trgovanja, v Londonu pa je FTSE 100 pridobil 0,82 odstotka.

Tečaj evra se je ustavil pri 1,18 dolarja. V jutranjem trgovanju je bilo treba za en evro na borzi v Frankfurtu odšteti 1,1788 dolarja. Evropska centralna banka (ECB) je referenčni tečaj evra v sredo postavila pri 1,1667 dolarja.

Dobro razpoloženje med vlagatelji je posledica včerajšnje zgodovinske rasti indeksov Dow Jones in S&P 500 na Wall Streetu. Analitiki menijo, da novi rekordi kažejo na popolno okrevanje največje svetovne borze po korekciji cen, ki se je začela januarja.

Vlagatelji prav tako pričakujejo ponovna pogajanja med Kitajsko in ZDA glede trgovinskih sporov. Kitajska naj bi uvedla še dodatne ukrepe za ublažitev posledic trgovinskih sporov, zaradi česar so cene delnic na kitajskih borzah zjutraj prav tako občutno zrasle.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar