FinD - Novice - Evropske borze višje
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

20.9.2018

Evropske borze višje

London/Frankfurt/Pariz, 19. septembra (STA) - Indeksi na pomembnejših evropskih borzah so se danes zvišali. Med vlagatelji je največ pozornosti še vedno usmerjene v trgovinsko vojno med ZDA in Kitajsko, vendar pa vlagatelji poudarjajo, da nove carine niso tako visoke, kot bi lahko bile. Nafta in evro sta se v primerjavi s torkom danes podražila.

Ameriški predsednik Donald Trump je v torek naznanil uvedbo novih carin na 200 milijard dolarjev vreden uvoz kitajskega blaga, Peking pa je nato napovedal protiukrepe v obliki carin na 60 milijard dolarjev uvoza iz ZDA. Kitajski premier Li Keqiang je sicer danes poudaril, da je vse težave na trgovinskem področju treba reševati na podlagi pogovorov, saj je le tako mogoče priti do učinkovitih rešitev.

Indeks najpomembnejših podjetij v območju evra Eurostoxx 50 se je zvišal za 0,30 odstotka. Londonski FTSE 100 je pridobil 0,42 odstotka, frankfurtski DAX se je okrepil za pol odstotka, v Parizu pa je CAC 40 pridobil 0,56 odstotka.

Na Dunaju se je indeks ATX zvišal za 0,82 odstotka in v Zürichu indeks SMI za 0,27 odstotka. V Milanu je indeks FTSE MIB zabeležil 0,25-odstotno rast.

V New Yorku indeksi nimajo enotne smeri. Industrijski indeks Dow Jones je približno štiri ure pred koncem trgovanja na 0,75 odstotka višji ravni kot v torek. Širši indeks S&P 500 je doslej pridobil 0,16 odstotka vrednosti, tehnološki indeks Nasdaq pa je 0,19 odstotka pod izhodiščem.

Tečaj evra se je nekoliko zvišal. Pozno popoldne so z evrom v Frankfurtu trgovali po tečaju 1,1680 dolarja, kar je 0,09 odstotka nad izhodiščem.

Za 159-litrski sod teksaške nafte, ki bo dobavljena oktobra, je bilo treba na borzi v New Yorku popoldne po evropskem času odšteti 70,64 dolarja, kar je 1,13 dolarja več kot v torek. V Londonu so se novembrske terminske pogodbe za severnomorsko nafto brent doslej podražile za 13 centov na 79,13 dolarja.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar