FinD - Novice - LAS Istre nadaljuje s pomočjo in povezovanjem trajnostnih oblik gospodarstva v regiji
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

20.9.2018

LAS Istre nadaljuje s pomočjo in povezovanjem trajnostnih oblik gospodarstva v regiji

Koper, 19. septembra (STA) - V Kopru so člani Lokalne akcijske skupine (LAS) Istre predstavili dosedanje delo in skupne projekte. Letos so zagnali tematske skupine, vezane na trajnostno ribištvo, kmetijstvo in turizem ter na dediščino. Člani LAS Istre so do zdaj pridobili že 1,2 milijona evrov sredstev EU. Kljub birokratskim oviram nadaljujejo z vrsto projektov.

Predsednik LAS Istre Andrej Medved je izpostavil ključne dosežke akcijske skupine, ki predstavlja javno-zasebno partnerstvo, ki povezuje javni, gospodarski in nevladni sektor iz vseh štiri obalnih občin. Skupni projekti jih povezujejo in vodijo v večje sodelovanje.

V LAS Istre, ki ima že več kot 150 članov, so letos med drugim zagnali štiri tematske skupine, in sicer trajnostno ribištvo, trajnostno kmetijstvo, trajnostni turizem ter naravna in kulturna dediščina ter identiteta. V treh letih od ustanovitve so člani LAS Istre iz evropskih skladov pridobili odobrena sredstva za sofinanciranje svojih projektov v višini 1,24 milijona evrov, so zapisali v Središču Rotunda, ki je od maja letos vodilni partner v projektu.

Po besedah direktorja Središča Rotunda Bojana Mevlje so od vstopa v LAS Istre med drugim prenovili celotno grafično podobo in spletno stran. Kot vodilni partner so izvedli ogled dobrih praks v Italiji in iskali skupne točke in možnosti povezovanja, organizirali so tudi delavnice in predavanja ter zaposlili osebo iz ribiškega sektorja.

Svetovalec za razvoj podeželja Občine Piran Denis Goja je kot cilj LAS Istre izpostavil izboljšanje življenja v vseh štirih obalnih občinah in pripravo kvalitetnih projektov, ki bodo krepili zaposlovanje na podeželju.

Ribič Matjaž Radin, sicer vodja tematske skupine za ribištvo in ribogojstvo, pa je navedel, da so v Središču Rotunda dobili močnega zagovornika ribiškega sektorja, ki se zavzema za njihova stališča. Radinov cilj kot vodje tematske skupine je, da skupaj soustvarjajo zgodbe o uspehu, ob tem pa si želi trajnostnega ribištva z ohranjanjem tradicije, so še zapisali v sporočilu za javnost.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar