FinD - Novice - Slovenija julija v EU z najvišjo rastjo obsega gradbeništva
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

19.9.2018

Slovenija julija v EU z najvišjo rastjo obsega gradbeništva

Luxembourg, 19. septembra (STA) - Obseg gradbenih del se je julija v primerjavi z junijem v območju z evrom povečal za 0,3 odstotka, v EU pa za 0,4 odstotka. Na letni ravni je v državah z evrom ta obseg porasel za 2,6 odstotka, v EU za 3,9 odstotka. Največji skok je v mesečni primerjavi beležila Slovenija, je sporočil evropski statistični urad Eurostat.

Na mesečni ravni se je v državah z evrom obseg del na stavbah povečal za 1,9 odstotka, obseg del na civilnih inženirskih objektih pa se je zmanjšal za 4,4 odstotka. V EU je bila pri stavbah 1,7-odstotna rast, obseg na inženirskih objektih pa se je zmanjšal za 3,9-odstotka.

Med državami članicami, za katere ima Eurostat podatke, so najvišjo rast obsega gradbeništva julija v mesečni primerjavi zabeležile Slovenija (+7 odstotkov), Madžarska (+4,6 odstotka) in Slovaška (+3,8 odstotka). Največji padec so imele Romunija (-9,1 odstotka), Francija (-1,8 odstotka) in Poljska (-1 odstotek).

Na letni ravni se je julija obseg gradbenih del na stavbah povečal za štiri odstotke, na civilnih inženirskih objektih pa se je zmanjšal za 1,6 odstotka. V EU je bila rast 4,3- oz. 2,1-odstotna.

V tej primerjavi so med članicami najvišjo rast beležile Madžarska (+38 odstotkov), Slovenija (+26,3 odstotka) in Poljska (+16,6 odstotka). Padec so zabeležili v Romuniji (-17,4 odstotka) in Španiji (-4,1 odstotka).

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar