FinD - Novice - Kriminalisti nadaljujejo s preiskavo domnevno spornih nakazil zavoda za šolstvo armenskemu zdravilcu
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

19.9.2018

Kriminalisti nadaljujejo s preiskavo domnevno spornih nakazil zavoda za šolstvo armenskemu zdravilcu

Ljubljana, 19. septembra (STA) - Ljubljanski kriminalisti so v poznih nočnih urah zaključili s torkovimi hišnimi preiskavami, povezanimi z domnevno spornimi nakazili zavoda za šolstvo tujemu zdravilcu za študije, ki naj jih ta ne bi napisal. Kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil ter pregledom zaseženih predmetov, so sporočili s policije.

Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, so med hišnimi preiskavami zasegli dokumentacijo, elektronske naprave, zavarovali pa so tudi podatke na elektronskih medijih.

Kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil ter pregledom in analizo zaseženih predmetov, vse v smeri utemeljevanja suma kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic, česar so osumljene štiri fizične osebe. Po vseh zbranih obvestilih in pridobljenih dokazih bo po izvedenem predkazenskem postopku o ugotovitvah obveščeno Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani, so pojasnili.

V preiskavah nobeni osebi niso odvzeli prostosti.

Časnik Večer je pred kratkim poročal, da je policija marca na ministrstvu za izobraževanje in na zavodu za šolstvo opravila hišne preiskave v povezavi z domnevno spornim plačilom avtorskega honorarja armenskemu zdravilcu Rubenu Papianu za študije, ki jih ta naj ne bi napisal. Sumili naj bi, da je bil honorar Papianu v resnici nakazan za plačilo nekaterih drugih storitev.

Sporne študije, pod katere naj bi se podpisal Papian, pa naj bi bile zelo podobne knjigam oziroma prepisane iz knjig, katerih avtorica je zdaj že nekdanja državna sekretarka na ministrstvu za izobraževanje Andreja Barle Lakota, ki je bila v tistem času direktorica urada za razvoj izobraževanja.

V torek naj bi kriminalisti med drugim obiskali ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Pedagoški inštitut, Šolo za ravnatelje, pa tudi ministrstvo za delo, kjer je zdaj zaposlena Barle Lakota. Slednja zadeve za STA ni želela komentirati.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar