FinD - Novice - Po ponedeljkovem požaru v Rotomatiki danes stekla proizvodnja
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

18.9.2018

Po ponedeljkovem požaru v Rotomatiki danes stekla proizvodnja

Idrija, 18. septembra (STA) - Po požaru, ki je v ponedeljek zvečer zajel livarno Hidriine družbe Rotomatika v Spodnji Idriji, je proizvodnja danes zjutraj normalno stekla. Naročila in dobave Hidriinim kupcem tako niso ogrožene, so sporočili iz Hidrie.

Po besedah predsednika poslovodnega odbora Hidrie Iztoka Seljaka škodo še ocenjujejo. Po prvih informacijah naj bi zagorelo v sistemu za dovajanje plinov. Kot so še povedali v družbi, je delno poškodovan en stroj (livarska celica), nastala gmotna škoda, predvsem na ostrešju livarne.

V ponedeljek okoli 20. ure je zagorelo je v notranjosti objekta, ogenj pa se je hitro razširil na ostrešje. Gasilci so morali v boju z ognjenimi zublji med drugim odrezati del strehe. Požar je v kratkem času uspelo pogasiti okoli 50 gasilcem iz PGD Spodnja Idrija ter PGD Idrija.

Vodja gasilske intervencije Boris Peternelj je potrdil, da je požar pogašen in da je žarišče pod nadzorom. Nihče od zaposlenih, ki so bili v času požara v objektu, ni bil poškodovan, delavci pa so se iz objekta pravočasno rešili sami.

Policisti so v ponedeljek zavarovali območje požara, danes pa bodo začeli z natančnejšim zbiranjem informacij in ugotavljanjem okoliščin požara.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar