FinD - Novice - Novi direktor Air France-KLM bo del plače namenil za nakup delnic družbe
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

17.9.2018

Novi direktor Air France-KLM bo del plače namenil za nakup delnic družbe

Pariz, 17. septembra (STA) - Novi izvršni direktor Air France-KLM Benjamin Smith je ob prevzemu vodenja letalske družbe napovedal, da bo polovico fiksne plače, ki sicer letno znaša 900.000 evrov, namenil za nakup delnic družbe in s tem pokazal svoje zaupanje. Plača prvega moža Air France-KLM lahko sicer skupaj z dodatki in ob doseganju ciljev letno doseže 4,25 milijona evrov.

"Svojo pripadnost družbi sem pokazal že s tem, da sem celo družino preselil v Francijo," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejal Smith. Z nakupom delnic letalske družbe želi Smith pokazati svoje zaupanje v prihodnji uspeh družbe. "Verjamem, da lahko postanemo številka ena," je dodal.

Air France-KLM se namreč v Evropi spopada z zaostreno konkurenco nizkocenovnih ponudnikov, prihodke mu odžirajo tudi letalski prevozniki z Bližnjega vzhoda.

Francoski piloti in kabinsko osebje so medtem v zadnjem času že večkrat stavkali, da bi izrazili svoje nasprotovanje 335 milijonov evrov težkim varčevalnim ukrepom. Sindikati zato opozarjajo, da je Smithova plača neprimerno visoka.

Predstavniki francoske vlade pa so nasprotno prepričani, da je njegova plača ustrezna, saj ima med drugim 19 let izkušenj v letalski družbi Air Canada, kjer je vodil pogajanja s sindikati ob ustanovitvi nizkocenovne letalske družbe. Poleg tega je sodeloval pri prestrukturiranju Air Canade v času finančne krize.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar