FinD - Novice - Ohladitev nemške gospodarske rasti le kratkotrajna
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

17.9.2018

Ohladitev nemške gospodarske rasti le kratkotrajna

Berlin, 17. septembra (STA) - Nemško gospodarstvo je kljub kratkotrajni ohladitvi gospodarske rasti v začetku poletja v dobri kondiciji, kaže poročilo nemške centralne banke Bundesbank. Centralna banka je ocenila, da se je gospodarska rast nekoliko ohladila zaradi kratkotrajnega padca naročil v avtomobilskem sektorju, ki se je pripravljal na nove standarde merjenja emisij.

"Ko se bodo problemi v avtomobilski industriji razrešili, bo gospodarska rast lahko spet močna," so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP ocenili v nemški centralni banki.

Septembra so namreč v veljavo stopila pravila za merjenje izpustov ogljikovega dioksida in porabe goriva pri avtomobilih. Novost naj bi prinesla veliko bolj realne meritve, saj te ne bodo več potekale v laboratorijih, temveč v dejanskem okolju, nova pravila pa naj bi največ preglavic povzročila avtomobilskim proizvajalcem.

Nemški bruto domači proizvod (BDP) se je v drugem četrtletju v primerjavi s predhodnim okrepil za 0,5 odstotka, v predhodnem trimesečju je bila rast 0,4-odstotna.

Rast bo do konca leta najverjetneje ostala na teh ravneh, ugotavlja centralna banka, ki je z anketo preverjala razpoloženje med nemškimi podjetji.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar