FinD - Novice - Teš 6 zaradi rednih vzdrževalnih del ustavljen
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

17.9.2018

Teš 6 zaradi rednih vzdrževalnih del ustavljen

Šoštanj, 17. septembra (STA) - V Termoelektrarni Šoštanj (Teš) so v petek ustavili šesti blok, razlog pa so redna vzdrževalna dela, ki jih med obratovanjem ni mogoče odpraviti, so sporočili iz HSE. Šestico naj bi znova zagnali do konca tedna. Do ustavitve bloka prihaja po 73 dneh neprekinjenega obratovanja, kar je najdaljše obdobje neprekinjenega obratovanja doslej.

Na Tešu 6 so sicer letos uspešno izvedli prvi redni remont, blok so po remontu v omrežje priključili 3. julija.

Teš, v katerem so v drugi polovici avgusta po končani ekološki sanaciji v omrežje priključili peti blok, je 6. septembra proizvedel največjo dnevno količino električne energije doslej. Rekordnih 18.811.373 kilovatnih ur so proizvedli s petim in šestim blokom. Šesti blok je proizvedel 12.229.355 kilovatnih ur, peti pa 6.582.018 kilovatnih ur elektrike.

Tisti dan so za 213.707 kilovatnih ur presegli doslej največjo količino proizvedene električne energije v enem dnevu - to je Teš dosegel 22. decembra 2016, in sicer s štirico in šestico ter plinskim blokom.

Četrti blok danes ne obratuje več, ker so ga zaradi zastarelosti trajno ugasnili v letošnjem poletju, peti blok pa po končani ekološki sanaciji od avgusta spet obratuje.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar