FinD - Novice - Skupščina Gorenja potrdila iztisnitev malih delničarjev
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

17.9.2018

Skupščina Gorenja potrdila iztisnitev malih delničarjev

Velenje, 17. septembra (STA) - Delničarji Gorenja so na današnji skupščini potrdili iztisnitev malih delničarjev iz lastništva. Kitajska družba Hisense, ki ima v lasti 95,4 odstotka delnic družbe Gorenje, bo iztisnjenim delničarjem plačala po 12 evrov za delnico. Delničarji so potrdili tudi umik delnic Gorenja z ljubljanske in varšavske borze.

Hisense je v lastništvo Gorenja vstopil maja kot najbolj ugodni ponudnik v postopku iskanja strateškega partnerja za velenjsko družbo, v prevzemni ponudbi, ki je trajala od 29. maja do 26. junija, pa je lastniški delež povečal na 95,42 odstotka. Za vsako delnico je ponudil 12 evrov, toliko bo zdaj plačal tudi lastnikom 4,58 odstotka oz. skupno nekaj manj kot 1,12 milijona delnic, ki jih še nima v lasti, kažejo sklepi današnje skupščine, ki jih je Gorenje objavilo na spletni strani Ljubljanske borze.

Prav tako je skupščina, ki se je odvila v Velenju, potrdila umik delnic Gorenja z ljubljanske in varšavske borze. Seznanila se je z odstopom članov nadzornega sveta Corinne Claudie Graf, Bernarda Charlesa Pasquierja, Mihe Košaka in Bachtiarja Djalila. Novi člani nadzornega sveta so postali Yeguo Tang, Shaoquian Jia, Huizhong Dai, Caixia Chen, Yuling Gao, Xin Liu ter Wenzhong Liu.

Skupščina je odločila tudi, da se osnovni kapital družbe Gorenje z umikom lastnih delnic zmanjša za dobrega pol milijona evrov na 101,416 milijona evrov. Namen zmanjšanja osnovnega kapitala je povečanje donosnosti lastniškega kapitala Gorenja. Delo revizorja pa bo za finančno leto opravila družba Baker Tilly Evidas.

Izpodbojne tožbe niso bile napovedane, so še sporočili iz Gorenja.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar