FinD - Novice - IMF: Brexit brez dogovora bi imel velike posledice za britansko gospodarsko
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

17.9.2018

IMF: Brexit brez dogovora bi imel velike posledice za britansko gospodarsko

London, 17. septembra (STA) - Britansko gospodarstvo bi utrpelo veliko škodo, če bi do odhoda Velike Britanije iz EU marca prišlo brez dogovora o brexitu, je danes opozoril Mednarodni denarni sklad (IMF). Nejasnost glede prihodnjih ekonomskih odnosov bi prizadela tudi evropsko gospodarstvo, vendar precej manj.

Med Londonom in Brusljem ostajajo odprta številna vprašanja o brexitu, je v letni napovedi za Veliko Britanijo po poročanju francoske tiskovne agencije AFP opozoril IMF.

Vprašanje nadaljnjih ekonomskih odnosov, pa tudi vprašanje meje na Irskem, morajo biti po opozorilih mednarodnega sklada nujno rešena pred marcem.

Nasprotno meni britanska premierka Theresa May, ki je prejšnji teden nakazala, da brexit brez dogovora ne bi pomenil katastrofe za Veliko Britanijo. Mayjeva sicer ostaja optimistična, da bosta London in Bruselj dosegla dogovor, ki bo določal odnose po izstopu iz unije.

IMF Veliki Britaniji za prihodnje leto napoveduje 1,5-odstotno gospodarsko rast. Napoved je sicer utemeljena na predpostavki, da bosta EU in Velika Britanija do konca leta sklenili dogovor.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar