FinD - Novice - Startup za množično financiranje Cofound.it zapira vrata
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

17.9.2018

Startup za množično financiranje Cofound.it zapira vrata

Ljubljana, 17. septembra (STA) - Slovenski startup za množično financiranje Cofound.it bo prenehal z delovanjem, je njegov soustanovitelj Daniel Zakrisson sporočil na spletnih straneh družbe. Trgovanje s kriptožetoni je bilo ustavljeno že v petek, vlagatelje - lastnike njihovih kriptožetonov - pa naj bi poplačali v 30 dneh.

"Cofound.it smo ustanovili, da bi izboljšali prakse zbiranja sredstev - to smo počeli na na začetku in upamo, da to počenemo tudi zdaj," je zapisal Zakrisson. Lani so z izdajo prvih ponudb žetonov zbrali 15 milijonov dolarjev. Na platformi so sicer, kot navajajo, pregledali več kot 350 prijav projektov, objavili so jih 11.

Cofound.it naj bi imela za poplačilo vlagateljev na voljo 14,4 milijona dolarjev, obveznosti naj bi se gibale okrog 350.000 dolarjev.

Vodenje platforme je prevzel Ervin K. Uršič, ki bo bdel tudi nad uničenjem žetonov. Te bodo lastniki morali poslati na za to ustvarjeno spletno stran. Večina poplačil (več kot 90 odstotkov) bo po njegovih zatrdilih izvedena v 30 dneh.

Časnik Finance sicer danes poroča, da je imel Cofound.it lani 4,5 milijona milijona dolarjev prihodkov in 2,50 dolarja čistega dobička. Vrednost ethra, kriptovalute, za katero so prodajali svoje žetone, se je sicer od njihove prodaje znižala za približno četrtino.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar