FinD - Novice - Stopnja prostih delovnih mest v območju evra pri 2,1 odstotka
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

17.9.2018

Stopnja prostih delovnih mest v območju evra pri 2,1 odstotka

Luxembourg, 17. septembra (STA) - Povprečna stopnja prostih delovnih mest, ki odraža razmerje med prostimi in vsemi delovnimi mesti, je v območju z evrom in v EU v letošnjem drugem četrtletju v primerjavi s prvim ostala nespremenjena. V evrskem območju je bila 2,1-odstotna, v EU pa 2,2-odstotna, je danes sporočil evropski statistični urad Eurostat.

Povprečna stopnja prostih delovnih mest se je v območju z evrom in v EU v primerjavi z drugim lanskim četrtletjem povečala za 0,2 odstotne točke.

V sektorju industrije in gradbeništva v območju z evrom je v drugem četrtletju stopnja prostih delovnih mest v primerjavi s predhodnim četrtletjem ostala pri 1,9 odstotka, v sektorju storitev pri 2,4 odstotka.

V EU je se je v četrtletni primerjavi nekoliko povečala in bila v industriji in gradbeništvu 2,1-odstotna, v sektorju storitve pa 2,5-odstotna.

Med državami, za katere so bili na voljo primerljivi podatki, so imele najvišje stopnje prostih delovnih mest Češka (5,4 odstotka), Belgija (3,5 odstotka), Nizozemska (3,1 odstotka) in Nemčija (2,9 odstotka), najnižjo pa Grčija (0,7 odstotka), Bolgarija, Španija in Portugalska (vse 0,9 odstotka).

V Sloveniji je bila v drugem četrtletju stopnja prostih delovnih mest 2,6-odstotna in je ostala na enaki ravni kot v predhodnem četrtletju.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar