FinD - Novice - Povprečna plača za julij nominalno nižja, realno višja
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

17.9.2018

Povprečna plača za julij nominalno nižja, realno višja

Ljubljana, 17. septembra (STA) - Povprečna plača za julij je v bruto znesku znašala 1650,84 evra, v neto znesku pa 1071,76 evra. Plači sta bili v obeh zneskih v mesečni primerjavi nominalno nižji za 0,2 odstotka, realno višji za 0,7 odstotka, je danes objavil statistični urad.

Plača za julij je bila v primerjavi s plačo za lanski julij v bruto znesku nominalno višja za 3,6 odstotka, realno za 1,7 odstotka. Plača v neto znesku pa je bila v tej primerjavi nominalno višja za 3,1 odstotka, realno za 1,2 odstotka.

Povprečna neto plača za julij je bila v zasebnem sektorju približno enaka plači za junij, v javnem sektorju pa se je v primerjavi s plačo za junij znižala za 0,3 odstotka.

Povprečna neto plača za julij je bila najvišja v dejavnosti oskrba z električno energijo, plinom in paro, kjer je znašala 1484,79 evra, ter v finančnih in zavarovalniških dejavnostih, kjer je dosegla 1482,55 evra.

V mesečni primerjavi se je ta plača najbolj znižala v dejavnosti oskrba z električno energijo, plinom in paro. Znižala se je za 10,4 odstotka, in sicer predvsem zaradi nižjih izrednih izplačil.

V letni primerjavi se je zvišala v vseh dejavnostih, razen v drugih raznovrstnih poslovnih dejavnostih, kjer je bila približno enaka, so še navedli statistiki.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar