FinD - Novice - Evropske borze v nov teden s padci
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

17.9.2018

Evropske borze v nov teden s padci

London/Frankfurt/Pariz, 17. septembra (STA) - Evropske borze so v nov trgovalni teden teden vstopile s padci indeksov. Vlagatelje skrbijo poteze ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ki bi z uvedbo novih carin na kitajski uvoz lahko še poslabšal že tako napete odnose med največjima svetovnima gospodarstvoma. Vlagatelji so pozorni tudi na objave poslovnih rezultatov.

Indeks najpomembnejših podjetij v območju evra Eurostoxx 50 se je znižal za 0,24 odstotka. Londonski FTSE 100 je izgubil 0,18 odstotka, pariški CAC 40 0,21 odstotka in frankfurtski DAX 0,56 odstotka.

Veliko pozornosti so v začetku trgovanja prejele delnice švedske družbe Hennes & Mauritz (H&M), ki so na borzi v Stockholmu pridobile 8,7 odstotka, potem ko je trgovec poročal, da je prodaja v minulem četrtletju presegla pričakovanja. Poslovne rezultate bo sicer trgovec z oblačili objavil konec meseca.

V Švici pa so delnice Credit Suisse izgubile 0,8 odstotka, ker je bančni regulator ugotovil, da banka ni izpolnila svojih nalog v okviru preprečevanja korupcije pri poslovanju z venezuelskim in brazilskim državnim naftnim podjetjem.

Tečaj evra se je uvodoma nekoliko znižal. Ob 9.30 je bil v Frankfurtu vreden 1,163 dolarja, kar je 0,03 odstotka pod izhodiščem.

V rdeče so se obarvali tudi indeksi na azijskih borzah. Borza v Tokiu je bila zaradi praznika danes zaprta, v Šanghaju je osrednji indeks izgubil 1,11 odstotka, v Hongkongu Hang Seng 1,42 odstotka in v Seulu Kospi 0,66 odstotka.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar