FinD - Novice - Skupina Triglav do 100-odstotnega lastništva Skupne
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

17.9.2018

Skupina Triglav do 100-odstotnega lastništva Skupne

Ljubljana, 14. septembra (STA) - Zavarovalnica Triglav je danes z NLB podpisala pogodbo o nakupu še preostalega, 28,1-odstotnega lastniškega deleža ponudnika dodatnih pokojninskih zavarovanj Skupna pokojninska družba. S tem bo postala edina lastnica, od česar si obeta rast števila strank in povečanja obsega sredstev v Sloveniji in širše v regiji.

Skupna pokojninska družba je vodilna pokojninska družba in največji specializirani ponudnik dodatnih pokojninskih zavarovanj v Sloveniji. Ustanovljena je bila leta 2000.

Zavarovalnica Triglav, sicer ena od soustanoviteljic, je lastništvo v Skupni začela krepiti konec leta 2014, ko je v okviru prevzemne ponudbe prišla do dveh tretjin delnic. Pol leta pozneje je z odkupom delnic od malih delničarjev povečala lastniški delež na 71,87 odstotka in Skupno vključila v svojo skupino.

Preostalih 28,13-odstotka je ostalo v lasti NLB, s katero je večinska lastnica pogodbo o odkupu podpisala danes.

Kot so sporočili iz Zavarovalnice Triglav, z nakupom nadaljujejo z izvajanjem strateških usmeritev krepitve prisotnosti na segmentu pokojninskih zavarovanj ter postopki konsolidiranja in celovitega upravljanja tega segmenta znotraj skupine.

Na slovenskem trgu prostovoljnih dodatnih pokojninskih zavarovanj je konec leta 2017 delovalo devet ponudnikov, med njimi je imela Zavarovalnica Triglav 14-odstotni tržni delež glede na zbrana sredstva, Skupna pa 20-odstotnega.

V skupini Triglav ocenjujejo trg pokojninskih in tudi življenjskih zavarovanj v Sloveniji in v regiji Adria za perspektiven, in sicer tako z vidika rasti števila strank kot povečanja obsega sredstev.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar