FinD - Novice - Salus oddal zavezujočo ponudbo za nakup Farmadenta
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

17.9.2018

Salus oddal zavezujočo ponudbo za nakup Farmadenta

Maribor, 14. septembra (STA) - Družba Salus Veletrgovina, katere edini družbenik je družba Salus, je oddala zavezujočo ponudbo za nakup 91,5 odstotnega deleža mariborske družbe Farmadent, ki se ukvarja z grosistično prodajo zdravil in medicinskih pripomočkov in ga Mestna občina Maribor prodaja skupaj z občinama Duplek in Hoče-Slivnica.

Kot je Salus objavil na spletni strani Ljubljanske borze, so zavezujočo ponudbo pripravili upoštevajoč izsledke skrbnega pregleda Farmadenta in njene hčerinske družbe ter predstavitev poslovodstva družbe. Sestavni del zavezujoče ponudbe je predlog pogodbe o prodaji in prenosu poslovnih deležev.

Potencialni prevzem Farmadenta in njene hčerinske družbe je skladen z razvojno strategijo družbe Salus, ki predvideva širitev dejavnosti v regijah, v katerih še ni prisotna v želenem obsegu, so še dodali.

Mariborska občina je skupaj z občinama Duplek in Hoče-Slivnica prodajni postopek začela že lani, a ga je predčasno zaključila, ker je vmes prišlo do spremembe lekarniške zakonodaje, s katero je bil podaljšan rok za prodajo do konca leta 2019. Da bi pritegnili več ponudnikov in posledično dosegli ugodnejšo ceno, so se odločili, da si vzamejo več časa in postopek ponovijo.

Prodajni postopek so začeli, ker zakon o lekarniški dejavnosti prepoveduje vertikalno povezovanje, zaradi česar bi mestni občini v Ljubljani in Mariboru morali do januarja prodati podjetji LL Grosist in Farmadent. Slednji je bil sprva preko Mariborskih lekarn v posredni lasti občin ustanoviteljic, a niti prenos lastništva iz lekarn po mnenju vodstva občine ni zadostil zakonskim določbam.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar