FinD - Novice - Evropske borze višje
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

17.9.2018

Evropske borze višje

London/Frankfurt/Pariz, 14. septembra (STA) - Indeksi na pomembnejših evropskih borzah so se danes zvišali. Vlagatelji so bili optimistični, da bi lahko ZDA in Kitajska na trgovinskih pogovorih zbližali stališča in nekoliko otoplili sicer zaostrene trgovinske odnose. Upajo, da se bosta največji svetovni gospodarstvi izognili eskalaciji konfliktov in uvajanju novih carin.

Poleg trgovinskih odnosov med ZDA in Kitajsko so bila ta teden v ospredju pozornosti vlagateljev tudi zasedanja nekaterih pomembnejših centralnih bank, ki so s svojimi potezami vnesle optimizem na trge, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Indeks najpomembnejših podjetij v območju evra Eurostoxx 50 se je zvišal za 0,33 odstotka. Frankfurtski DAX je pridobil 0,57 odstotka, pariški CAC 40 se je okrepil za 0,46 odstotka, londonski FTSE 100 pa za 0,31 odstotka.

V Zürichu je SMI trgovanje sklenil 0,11 odstotka nad izhodiščem, v Milanu je FTSE MIB pridobil 0,19 odstotka in na Dunaju ATX 0,62 odstotka.

V New Yorku se tečaji vrednostnih papirjev danes zvišujejo. Industrijski indeks Dow Jones je približno štiri ure pred koncem trgovanja na 0,23 odstotka višji ravni kot v četrtek. Širši indeks S&P 500 je doslej pridobil 0,10 odstotka vrednosti, tehnološki indeks Nasdaq pa je 0,16 odstotka nad izhodiščem.

Tečaj evra se je danes znižal. Pozno popoldne so z evrom v Frankfurtu trgovali po tečaju 1,166 dolarja, kar 0,27 pod izhodiščem.

Za 159-litrski sod teksaške nafte, ki bo dobavljena oktobra, je bilo treba na borzi v New Yorku popoldne po evropskem času odšteti 68,99 dolarja, kar je 40 centov več kot v četrtek. V Londonu so se novembrske terminske pogodbe za severnomorsko nafto brent doslej podražile za štiri cente na 78,22 dolarja.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar